ВСТУП.

Значення дисципліни

Тваринництво - друга основна галузь сільського господарства. Продуктами його виробництва є м'ясо, молоко, жири, яйця та ін. Це цінні, незамінні й основні продукти харчування. Вони покривають 60-65 % потреб у білках, третину всіх калорій у харчовому раціоні людини. Продукція тваринництва (шкури, вовна, хутро) є цінною сировиною для легкої промисловості. Галузь дає близько 60 % валової продукції сільського господарства і має великий вплив на його економіку.

 

       Розвиток тваринницьких галузей дає змогу аграрним підприємствам забезпечити впродовж року рівномірне виробництво продукції, надходження коштів від її реалізації, повніше використання основних виробничих фондів і трудових ресурсів, чим дещо згладжується сезонність праці. Галузі тваринництва використовують відходи рослинництва, а самі виробляють цінні органічні добрива для нього.

       За видами тварин і складом продукції у тваринництві виділяють вужчі галузі:

  • скотарство;
  • свинарство;
  • птахівництво;
  • конярство;
  • вівчарство;
  • кролівництво;
  • хутрове звіринництво

       Вивчення вищевказаних галузей тваринництва та технологічних процесів у них  і  є метою дисципліни.

Download
л-1.pdf
Adobe Acrobat Document 491.7 KB
Download
л-4.pdf
Adobe Acrobat Document 323.7 KB
Download
л-8.pdf
Adobe Acrobat Document 331.6 KB
Download
л-11.pdf
Adobe Acrobat Document 236.7 KB
Download
л-16.pdf
Adobe Acrobat Document 377.5 KB
Download
л-19.pdf
Adobe Acrobat Document 299.0 KB
Download
л-22.pdf
Adobe Acrobat Document 426.3 KB
Download
л-2.pdf
Adobe Acrobat Document 316.6 KB
Download
Л-5.pdf
Adobe Acrobat Document 374.1 KB
Download
л-9.pdf
Adobe Acrobat Document 555.0 KB
Download
л-12-13.pdf
Adobe Acrobat Document 375.9 KB
Download
л-17.pdf
Adobe Acrobat Document 370.2 KB
Download
л-20.pdf
Adobe Acrobat Document 392.4 KB
Download
л-3.pdf
Adobe Acrobat Document 361.4 KB
Download
л-6-7.pdf
Adobe Acrobat Document 239.7 KB
Download
л-10.pdf
Adobe Acrobat Document 311.2 KB
Download
л-14-15.pdf
Adobe Acrobat Document 423.2 KB
Download
л-18.pdf
Adobe Acrobat Document 273.6 KB
Download
л-21.pdf
Adobe Acrobat Document 504.7 KB